2007. december 28., péntek










2007. december 28. péntek






"Főállású ikergyermekek"
Mt 28,16-20.
16 A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. 17 Amikor meglátták őt, leborultak előtte, pedig kétségek fogták el őket. 18 Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. 19 Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, 20 tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

KARÁCSONY UTÁN
Az angyal ezt mondta Máriának: "Ne félj, Mária, mert... fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak." (Lk 1,30-31)
Amikor Mária meghallotta, hogy ő lesz a Megváltó édesanyja, elment unokatestvéréhez, Erzsébethez. De utána visszatért a hétköznapi tennivalóihoz. Miután a pásztorok tanúi lehettek a kis Jézus születésének Betlehemben, visszatértek a mezőkre a bárányaikhoz, ahogy Lk 2,20 mondja. Később Mária és József is visszatért Názáretbe, ahol folytatták megszokott hétköznapi tevékenységeiket. Hozzájuk hasonlóan, a karácsonyi ünnepek után mi is visszatérünk a hétköznapokba, de Krisztust nem hagyjuk magunk mögött. Ahogy Mária és József is Jézussal tértek vissza, ugyanúgy mi is hordozzuk őt szívünkben, hozzáállásunkban, életünkben. Sokan követik Jézust ma is: pásztorok, ápolók, kereskedelemben dolgozók és gyári munkások, ácsok, jogászok, tanárok és orvosok, „főállású ikergyermekek”, és a lista egyre csak növekszik. Mindannyian visszatérünk a hétköznapokba az ünnepek után, de akármerre halad utunk az újévben, Jézust és az ő szeretetét magunkkal vihetjük.
Imádság: Urunk, segíts nekünk, hogy ma is boldogan kövessünk Téged, járva utunkat ebben a világban, s tudva, hogy te mindig velünk vagy. Ámen.

Hogyan maradhatok egész évben Krisztus közelében?

Szeretnéd, hogy barátod, ismerősöd is kapja a Csendes Perceket?
Kérlek jelezd az ahitat@csendespercek.hu címen, vagy állítsd be a http://lists.ghost.hu/mailman/listinfo/csendespercek oldalon. További információ: http://csendespercek.hu/
(Dani)

Nincsenek megjegyzések: