2013. október 17., csütörtök

Márta mosolya (folytatás)





Márta mosolya (folytatás)


Márta mosolya


Hogy miért mosolyog Márta most már, ha Rá gondolunk? Tán azért, mert az utóbbi hetekben-hónapokban, amikor már beletörődött az elmenetelbe, sokat beszélgettünk. Többek közt arról, akiben hiszünk: Jézusról. Egyre inkább beletörődött a hazaköltözésbe. Komolyan vette, hogy Krisztus "helyet készített nekünk" a saját közelében akkorra, amikor már a "futásunkat elvégeztük, harcunkat megharcoltuk."

S ő már színről színre láthatja Krisztust, míg mi csak "tükör által homályosan." Ő már személyesen foghatja Jézus kezét, míg korábban csak az enyémmel kellett beérje, mint ama légtornász az "Isten öreg bojtárja" trapéz-parabolájában. Az volt az igazi salto mortale, amikor már úgy éreztem, éreztük, elengedhetem fizikailag a kezét, mert az irdatlan mélység felett való bucskázás után Krisztus biztos keze várja. S bizony biztonsági háló sem volt alattunk, mint a híres Trapéz c. filmben... Nem kívánom senkinek e trapézművész mutatványt, de úgy érzem, - önmagunkhoz képest - sikerült elfogadhatóan, a magunk kis sete-suta módján végigcsinálni e soha nem begyakorolható "trapézgyakorlatot." – 

Hát ezért mosolyog.



Sok szeretettel:





Fazakas László














Örömmel veszünk vigasztaló sorokat, Mártára való személyes emlékezéseket, régi kedves emlékek felidézését, régi fényképeket, gyermekek emlékező rajzait, stb.







Szeretettel:









Laci















Esküvőnk. Kelenföld, 1969.







Márta itt boldog nagymamaként még felhőtlenül mosolyog, betegsége előtt. Az ikrek első születésnapján, Dóráéknál készült e kép, ölében Máté.



2008, Csömör, Juhász Annáéknál, Zsuzsóval.


Újabb Márta-mosoly

„Nagyon szeretlek, Nagymama!” – 3 éve, 2010. májusában Borival Zsuzsóéknál.



Dóráék esküvőjén 
Márta mosolya visszaköszön a Zsuzsa-féle kacagó kisasszonyban



Nincsenek megjegyzések: